Dansul – Experiența mea multisenzorială

Dannsa Studio te invită să descoperi dansul dintr-o perspectivă multisenzorială! Danssa_studio (2)

Dansul nu contenește să uimească privitorul, este o învăluire de mișcări coordonate care
transformă fiecare secundă într-un moment artistic. Nu se poate dansa fără a privi par
tenerul, fără a asculta muzica, fără a simți ritmul și fără coordonarea precisă a mișcărilor. Toate aceste simțuri compun tabloul perfect al unei secunde de dans. Dansul transcede arta, realizând un mix inedit între mișcare și simțuri, fiind o experiență multisenzorială, doar prin simplul fapt că îmbină toate simțurile într-un moment memorabil.

 

“Dansul m-a fascinat din primul moment în care am intrat în contact cu el. În primul rând, muzica îmi încânta simțurile, iar mișcările parcă îmi veneau natural după ce am învățat pașii de bază. Mai mult de atât, plăcerea de a-mi coordona partenera, de a mă sincroniza cu ritmul muzicii și de a improviza mișcări dictate de starea de spirit, transformă dansul într-o experiență multisenzorială seducătoare.” a declarat Mirel Roman, fondator Danssa Studio.

Cursanții Danssa Studio – cea mai elegantă sală de dans din București – pot descoperi o varietate de dansuri de societate care să-i conducă spre o experiență multisenzorială. Fie că vorbim despre dansurile latino Tango, Tango Argentinian, Salsa, Bachata, Merengue, Samba, Rumba care sunt recomandate persoanelor pasionale, de cele standard – Vals, Vals Vienez, Fox Trot – care vor fi pe gustul persoanelor conservatoare sau despre Hustle, Jitterbug, Jive, East Coast Swing, West Coast Swing dansurile preferate de cei energici, instructorii de la Danssa Studio se vor asigura că participanții vor descoperi dansul din prisma unei experiențe multisenzoriale.

***

Danssa Studio este localizat în zona Parcului Kiseleff, adresa exactă fiind Bulevardul Ion Mihalache, nr. 62, București.  Îi puteți urmări pe Facebook AICI!

______________________________________________

Review

Una dintre multele mele pasiuni este dansul. Cu toate că nu am avut ocazia să iau cursuri de dans, decât atunci când am ajuns la facultate (era disciplină facultativă), mereu am avut această inclinație, fie că era vorba de un dans pentru ziua liceului (CNU ftw), fie că dansam la o petrecere, întotdeaua m-a pasionat și fascinat dansul. Cum spuneam, am luat cursuri de dans în primul an de facultate, unde profesorul nostru ne-a învățat câteva mișcări de dans din mai multe tipuri de dans sportiv, printre care și cha-cha, jive, vals, vals lent etc. Am încetat din al doilea an, din lipsa timpului, dar asta nu înseamnă că pe viitor nu mi-ar plăcea să reiau cursurile. Așa am ajuns eu la acest eveniment. Vă invit să “gustați” din experiența mea.

Deschizi ușa studioului și dai de o recepție îngrijită cu un aer clasic, urci scările îmbrăcate într-un covor roșu care îți dau impresia că la finalul lor vei fi întâmpinată de paparazzi ce te vor scălda în mii și mii de blitzuri (not quite, but still).

Odată ce ajungi la finalul scărilor, te așteaptă o sală imensă, jumătate imprejmuită de geamuri, jumătate de oglinzi. Deși o sală de dans, Danssa Studio iți dă un aer de un salon specific balurilor dintr-o carte Jane Austen.

danssa studio2

Am pășit în sala de dans și un iz de parfum m-a întâmpinat. Era Givenchy Dahlia Divin. Da, experiența mea multisenzorială pe care evenimentul o promitea, luase deja startul.

Givenchy_Dahlia_Divin_Eau_De_Parfum_Spray_50ml_1405000166

Un pahar de șampanie, un bol cu fructe, o poză la deliciile aflate pe masă, 2-3-4 poze cu brioșele pe care mai mult le admirai decât să le mănânci.

cupcakes

Și iată că adevărata experiență începe. După o mică demonstrație de dans fascinantă, în care, fetele conduse de partenerii lor erau legate la ochi. Da, da, ați văzut bine. LEGATE LA OCHI. Dacă asta nu e impresionant, atunci nu știu ce ar putea fi.

Revenind, după această demonstrație, a venit rândul invitaților să învețe să danseze. Primii pași invățați au fost dintr-un dans numit Jitterbug. N-am mai auzit de el până acum, dar este un dans energic și foarte antrenant. Apoi a urmat bachata, unde trebuia să dansăm cu parteneri. Ei bine, la început am rămas fără partener, dar apoi d-l Roman s-a asigurat că voi dansa și eu și m-a luat la dans. Foarte drăguț dansul, foarte drăguță experiența, mai ales că după câțiva timpi, trebuia să schimbăm partenerii.

i love dance

Ei bine, ce a urmat a fost cireașa de pe tort. Blindfolded dance. Prima demonstrație de dans era de fapt un prolog a ceea ce avea să urmeze. Fetele erau legate la ochi iar băieții trebuia să le ghideze. La început nu am vrut să dansez (nu voiam să experimentez din nou lipsa partenerului; sunt o lașă, știu), dar, din nou d-l Roman s-a asigurat că voi încerca și eu această experiență. Cum experiența era multisenzorială, masca pentru ochi era, bineînțeles, parfumată cu același parfum Givenchy. Tot ce pot spune este că, a fost într-adevăr o experiență inedită, și care mi-a stârnit din nou, pasiunea pentru dans.

Ei bine, fiind o petrecere marca galeriu1, nu am plecat de la eveniment fără un giftbag oferit de Givenchy-logo-1952. Mai jos veți vedea produsele, și, cel mai drăguț cadou, un curs de dans gratuit la Danssa Studio, pentru care, evident, deja m-am înscris.

givenchy products

XOXO, Silvy

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s